Daruk és emelők a blog.hu oldalon

Daruk és emelők a blog.hu oldalon

Daruk és emelők a blog.hu oldalon

A daruk és emelők, vagyis az emeléstechnika szinte egyidős az emberiséggel. Számtalan érdekes, szórakoztató történet, adat várja, hogy megismerjék őket. Blog-hu-ra felrakott cikkeink a daruk, emelők, liftek történelmét járják körbe.

Úszó emelőóriások

Hatalmas óceánjáró hajók darukkal. A legnagyobbat ráadásul Odin nyolc lábó lováról nevezték el. Ezt látni kell!

Tűzoltódaruk

Szinte minden kisfiúk szeretne tűzoltó lenni. De ha megkérdezzük őket, akkor szinte biztos, hogy nem a darus autók mondják indokként. Pedig mennyire érdekesek, nézze csak meg őket!

Újabb emelési rekord a Jumbo óriásától

A holland Jumbo Maritime hatalmas teherszállító hajói szinte hetente döntik meg a fedélzetre emelt rakomány tömegének rekordját. Nézze meg a hajókat!

Darutánc

A daruk is tudnak táncolni. Érdemes megnézni!

A Clark Ádám úszódaru

A Clark Ádám úszódaru Magyarország legnagyobb vízi daruja. Lássuk a történetét!

Karcsi utazási tippjei: Hamburg

Hamburg. Mi jut róla az eszünkbe? Foci, vöröslámpás negyed, Hanza város és a kikötő. A dokk, ami tele van daruval. Igazi turistaparadicsom! Rövid ajánlónk itt olvasható!

Karcsi utazási tippjei: a záhonyi átrakókörzet (Záhony, Eperjeske)

A záhonyi átrakókörzetet, ami Magyarország legnagyobb árumennyiséget átbocsátó vasúti komplexuma és tele van izgalmasabbnál izgalmasabb darukkal és egyéb ipari gépekkel. Olvasson róla!

Karcsi utazási tippjei: az Autótornyok (Wolfsburg, Autostadt)

Az Autótornyok a Wolfsburgban található Volkswagen gyár köré épült szórakoztató központ, az Autostadt nevezetességei. Itt található a “világ leggyorsabb automatikus parkolási rendszere”. Egy kis virtuális túrára hívjuk! Kattintson ide!

A kedvenc állatom: a futómacska

Annak is van kedvenc állata, aki darukat, emelőket tervez és gyárt. Mi más lehetne az, mint a futómacska. Lássuk csak, hogyan néz ki, mit eszik, hol van az élőhelye. Kattintson ide és olvassa el!

Daruk és emelők a mesékben

A legmeglepőbb helyeken is találkozhat az ember darukkal és emelőkkel. Például a mesékben. Össze is gyűjtöttük a legnépszerűbb daru mesehősöket.

A leggyorsabb liftek

A liftek igazi története Elisha Otis 1854-ben bemutatott biztonságos liftjével kezdődik, mely képes volt lefékezni kötélszakadás esetén. Mára eljutottunk odaáig, hogy a van olyan lift, mely 21 m/s-mal képes “rohanni a magasba”: A lehető leggyorsabban a legfelső emeletre – a világ leggyorsabb liftjeinek toplistája

Hogyan alakultak ki a daruk? Darutörténelem

Az első bejegyzésünk a daruk evolúcióját mutatja be az ie VI. századtól napjainkig: A daruk kialakulása és fejlődés